DRIE WEST-VLAAMSE BEDRIJVEN (MODERNA, AVASCO SOLAR, DEZEURE) WORDEN BELOOND VOOR HUN INNOVATIE INSPANNINGEN

IEPER – Vlaams Minister voor Economie Hilde Crevits heeft aan drie West-Vlaamse bedrijven steun toegezegd voor hun vernieuwende projecten. Het gaat om Moderna Products uit Izegem, Avasco Solar uit Ieper en Dezeure uit Veurne. Die bedrijven investeren zelf bijna 33 miljoen euro en zorgen voor extra tewerkstelling. Vlaanderen kent een steun van ruim 1,8 miljoen euro toe voor de drie dossiers samen. 

Avasco Solar is een relatief jong bedrijf dat ontstaan is uit Avasco Industries in Diksmuide. In een nieuwe vestiging in Ieper zullen montageframes ontwikkeld en geproduceerd worden om zonnepanelen te plaatsen op platte daken of daken met een kleine hellingshoek. Het systeem is voorzien van een klik- en klemsysteem wat een snellere montage garandeert. De frames worden vervaardigd uit staal dat goed te recycleren is.

Avasco Solar investeert zelf ruim 7,7 miljoen euro in de nieuwe site in Ieper met een nieuw machinepark voor de automatisering van het productieproces en een competentiecentrum. Externe installateurs zullen er demonstraties kunnen bijwonen. De onderneming verwacht een stijging van de tewerkstelling van 11 naar 30 werknemers en besteedt bijzondere aandacht aan het aantrekken en opleiden van mensen uit kansengroepen. Het doel is om ook in het buitenland te groeien, te beginnen met onze buurlanden.